Monday, December 19, 2011

MUSUH KITA

Bercakap tentang syiah , perkara yang paling membimbangkan gua ialah anggapan sesetengah pihak bahawa mereka ialah kumpulan yang mencintai ahlulbait (keluarga rasulullah SAW) dengan kecintaan yang melampau , sebenarnya mereka yang memulakan dakyah bahawa syiah ialah pencinta ahlulbait adalah oriantalis ataupun pemikir barat .
Dalilnya ialah mereka begitu membenci sayyidatina A'isyah dengan menyifatkan beliau sebagai penipu dan kata syiah sabaiah( salah satu dari kumpulan syiah) A'isyah RA , Zubair , Talhah dan beberapa sahabat lain R.Anhum sebagai kafir , padahal mereka ialah ahlulbait dan sahabat yang dijanjikan syurga oleh rasulullah SAW , bagaimana kita boleh mengotorkan lidah dengan mengatakan syiah sebagai pencinta Ahlulbait .
Membuka cerita sebenar syiah , diasaskan oleh abdullah bin saba' seorang pembesar yahudi dari yaman yang memeluk islam , ketika dia membuat lawatan kepada khalifa Utsman bin Affan ra dia tidak disambut sebagai pembesar tapi hanya disambut sebagai orang biasa , marah dengan peristiwa itu abdullah bin saba' telah menabur dakyah yang kononnya sayyidina A'li adalah khalifah yang diwasiatkan oleh rasulullah , dan telah memalsukan atau memaudhu'kan banyak hadis bagi menguatkan dakyahnya , bermula dari situlah timbulnya pemalsu pemalsu hadis sampai ke hari ini , dan dia abdullah bin saba' mengatakan tiga kalifah sebelum sayyidina A'li telah merampas hak khalifah dari sayyidina A'li karamallahuwajhah .

Setelah lama menapak syiah telah berpecah sehingga 22 golongan , dan yang paling ramai pengikutnya di negara teluk seperti Iraq dan Iran ialah syiah imamiah , mereka mempercayai bahawa ALLAH telah melantik 12 imam bagi menjaga ummat islam bermula dari imam Ali sehinggalah imam mahdi .
Mereka sebenarnya ialah syaitan yang bertopeng manusia , mereka menggunakan nama sayyidina Ali untuk keinginan nafsu mereka , diantara fahaman gila syiah ialah mana mana gadis yang menyerahkan tubuh kepada imam mereka akan suci dari dosa .
Ketika menceritakan kepada pemberita akhbar marhah (akhbar mesir) baru baru ini , seorang imam mengatakan bahawa perkahwinan tanpa wali diharuskan dalam syiah .
Mereka mengadakan satu sambutan iaitu hari tanpa dosa , dimana pada hari itu segala pelakuan tidak dikira dosa , kerana itulah ramai muda mudi yang mengikut gerakan mereka .

Perlu diingatkan disini jika kita membenarkan syiah berleluasa beerti kita telah memusnahkan agama islam , sperti yang berlaku di Iraq mereka syiah membunuh dan merogol golongan alussunnah , kerana bagi mereka golongan sunnah ialah syaiton dan halal ditumpahkan darah , kata kata ini dipetik dari ucapan pembesar syiah ayatullah khomeini .
Syiah sukar dikesan gerakan mereka kerana mereka mewajipkan tqiyyah( tipu untuk agama) kepada semua ahli mereka , jika tidak dibaca kitab mereka sendiri maka kita tidak kan mengetahui kisah yang sebenar .

Antara kitabnya akidah imamiah menceritakan tentang pegangan dan kebodohan mereka..
gua mengajak kita semua berjuang dan berhati hati dengan apa jua propoganda mereka , lebih membimbangkan golongan syiah yang sudah bertebaran di indonesia kini sudah mula memasuki negara kita ,  mereka ini lebih merbahaya dari golongan kuffar yang terang ,

tulah serba sedikit tentang syiah , tulis banyak banyak kang orang taka baca... gua caw dulu

No comments: